Vali keel

Aliede Kirjastus: Lugemine - lõputu avastamine

Aliede Kirjastus alustas oma tegevust 2022. aastal, mil võeti kolm sihti eestikeelse kvaliteetse kirjanduse püsimisesse panustamisel: 1) hakata avaldama eeskätt psühhosotsiaalse nõustamisega seotud tõlkekirjandust, esitades kõrged nõudmised erialasele keeletoimetusele (esimene suur koostöö selle tarvis sündis Kriisinõustamise ja Eneseleidmise Keskus Mahenaga, et saaks ilmavalgust Fredrike Banninki raamat "101 lahenduskeskset küsimust toimetulekuks traumaga"), 2) anda platvorm toimetulekut väärtustavatele isikuloolistele ja lasteraamatutele, 3) pakkuda huvilistele oma elu- ja või töökogemuse tutvustamiseks ekslusiivset võimalust elu esimese raamatu avaldamiseks.

Piloodilt piloodile programmi (PPSP) väljaõppekoolitus

Aliede korraldab lennuettevõtetele 4-päevase eestikeelse koolituse 14.-15. sept ja 5.-6. okt 2021 Tallinnas.Tegemist on avatud koolitusega kõikidele huvilistele, kuid kohtade arv on piiratud. 

Loe edasi…

Nõustamisteenus usalduslepingu kaudu

Aliede on alustanud ettevõtetele nõustamisteenuse pakkumist, et toetada töötajate vaimse heaolu hoidmist. Pakume psühholoogilist nõustamist, töönõustamist, kriisinõustamist ja seda eeskätt usalduslepingu kaudu ehk kokkulepitud seansside ulatuses konfidentsiaalselt. 

Loe edasi…

Veebiseminar: "kolleegilt kolleegile" kui asutuse vaimse heaolu kvaliteediprogramm

Esmaspäeval, 23. augustil kell 14-15.30 veebis toimuvale TASUTA seminarile on oodatud teemast huvitatud ettevõtete/ asutuste juhid ja personalispetsialistid.

Loe edasi…

Rahvusvaheliselt tuntud autori, Fredrike Banninki teose on eesti keeles välja andnud Kriisinõustamise ja Eneseleidmise Keskus Mahena. Raamat jõudis esimeste tellijateni 26. märtsil 2022. Alates 01.04.2022 on hind 26,00 eurot koos postikuluga, saatmisel pakiautomaati Eestis. Hulgiostu korral on soodushind, mida küsida e-postil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Tellimuse saab teha SIIN 

Raamatu tutvustus

Väljavõte: SIIN

See on raamat, mille abil saab aidata klientidel luua uus ja parem elu. Samuti on raamat lihtsasti kasutatav väljaspool professionaalset nõustamist kaaslasele tuge pakkumisel.
Teose eesmärk on toetada terapeute, kes töötavad traumast mõjutatud klientidega, et neile pakkuda lahenduskeskseid vaatepunkte ja oskusi. Raamat kutsub kõiki spetsialiste muutma oma tähelepanu suunda sellelt, mis on valesti, sellele, mis on õigesti, ning sellelt, mis ei toimi, sellele, mis juba toimib. 
Eestikeelsele väljaandele lisab väärtust Tiina Naarits-Linna põhjalik toimetamine, mille tulemusel on lisatud mitmeid allmärkusi, et oleks lihtne mõista erialaväljendeid ja tehnikaid või ajaloolist tausta, originaalraamatus neid ei ole.
Raamat sisaldab 101 lahenduskeskset küsimust (ja enamgi), mis on abiks traumaga toime tulemisel. Eesmärk on luua parimat, selle asemel, et parandada halvimat, pannes fookuse klientide tulevikueelistustele ja sinna jõudmisele. Nagu lahenduskeskse lühiteraapia üks rajajaid, Insoo Kim Berg kirjutas eessõnas Fredrike Banninki edukale raamatule “1001 lahenduskeskset küsimust: käsiraamat lahenduskesksele intervjueerimisele”: “Lahenduskeskne lühiteraapia põhineb lugupidaval oletusel, et klientidel on olemas sisemised ressursid, millega luua täiesti individuaalsed ja unikaalselt efektiivsed lahendused oma probleemidele.“
Rohkem kui 2000 küsimuse seast, mida Bannink on kogunud aastaid, on autor välja valinud 101 kõige asjakohasemat küsimust alateemade käsitlemiseks. Selles väljaandes on palju unikaalset, mida ei ole varasemates teostes ilmunud. Raamat kutsub terapeute nägema klientide intervjueerimist uues valguses.
Rohkelt erialaraamatuid välja andnud autori käesolev raamat on esimene eestikeelne väljaanne. Tema teosed on seni ilmunud hollandi, inglise, saksa, hiina, jaapani, korea, pärsia ja türgi keeles. 

Raamatu tehnilised andmed:
174 lk, pehmekaaneline, kaane mõõt: laius 155 mm, kõrgus 210 mm, raamatu selja paksus on 10 mm (uudise illustratsioonil teine proportsioon).

Autorist

bannink

FREDRIKE BANNINK
on kliiniline psühholoog ning omab magistrikraadi ka õigusteaduses (MDR, Master of Dispute Resolution). Ta on töötanud psühhiaatriahaiglates ja ambulatoorsetes kliinikutes, ta on humanitaarabiorganisatsiooni Piirideta Arstid meeskonna vaimse tervise koolitaja, alates 1981. aastast on tal ka erapraksis Amsterdamis, Hollandis. Kraadiõppe koolitajana on tema valdkonnad kognitiivne käitumisteraapia, lahenduskeskne lühiteraapia, lahenduskeskne kognitiivne käitumisteraapia, positiivne psühholoogia. Ta on paljude lahenduskeskse lühiteraapia, lahenduskeskse intervjueerimise ja lahenduskeskse vahendamise väljaannete autor.
Foto: Eline Kulper

 

INFOKS:
Kui Sa ei ole seni kriisinõustamise baasteadmisi õppinud, aga see pakub huvi, siis 4.-5. augustil 2022 on selleks võimalus.
Lähemalt loe SIIT