Vali keel

Aliede Kirjastus: Lugemine - lõputu avastamine

Aliede Kirjastus alustas oma tegevust 2022. aastal, mil võeti kolm sihti eestikeelse kvaliteetse kirjanduse püsimisesse panustamisel: 1) hakata avaldama eeskätt psühhosotsiaalse nõustamisega seotud tõlkekirjandust, esitades kõrged nõudmised erialasele keeletoimetusele (esimene suur koostöö selle tarvis sündis Kriisinõustamise ja Eneseleidmise Keskus Mahenaga, et saaks ilmavalgust Fredrike Banninki raamat "101 lahenduskeskset küsimust toimetulekuks traumaga"), 2) anda platvorm toimetulekut väärtustavatele isikuloolistele ja lasteraamatutele, 3) pakkuda huvilistele oma elu- ja või töökogemuse tutvustamiseks ekslusiivset võimalust elu esimese raamatu avaldamiseks.

101 lahenduskeskset küsimust toimetulekuks traumaga

Rahvusvaheliselt tuntud autori, Fredrike Banninki teose on eesti keeles välja andnud Kriisinõustamise ja Eneseleidmise Keskus Mahena. Raamat jõudis esimeste tellijateni 26. märtsil 2022. Alates 01.04.2022 on hind 26,00 eurot koos postikuluga, saatmisel pakiautomaati Eestis. Hulgiostu korral on soodushind, mida küsida e-postil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Loe edasi…

Piloodilt piloodile programmi (PPSP) väljaõppekoolitus

Aliede korraldab lennuettevõtetele 4-päevase eestikeelse koolituse 14.-15. sept ja 5.-6. okt 2021 Tallinnas.Tegemist on avatud koolitusega kõikidele huvilistele, kuid kohtade arv on piiratud. 

Loe edasi…

Veebiseminar: "kolleegilt kolleegile" kui asutuse vaimse heaolu kvaliteediprogramm

Esmaspäeval, 23. augustil kell 14-15.30 veebis toimuvale TASUTA seminarile on oodatud teemast huvitatud ettevõtete/ asutuste juhid ja personalispetsialistid.

Loe edasi…

Aliede on alustanud ettevõtetele nõustamisteenuse pakkumist, et toetada töötajate vaimse heaolu hoidmist. Pakume psühholoogilist nõustamist, töönõustamist, kriisinõustamist ja seda eeskätt usalduslepingu kaudu ehk kokkulepitud seansside ulatuses konfidentsiaalselt. 

Algselt lennuettevõtetele suunatud võimalus sai kiirelt laienduse ka teistele huvilistele. 2021. aasta algusest pakutav teenus näitas juba ühe kvartali jooksul ilmekalt, et pakutav formaat õigustab ennast ja samas ei ole ettevõttele koormav. Iga ettevõtte puhul arutame läbi detailid, mida täpselt koostöös on võimalik pakkuda, kuid üldised lähtekohad on samad. Iga ettevõte saab Aliede vähemalt kahe vaimse heaolu spetsialisti kontaktid, kelle poole saab töötaja ilma vahenduseta otse pöörduda. Esmased nõustamised on enamasti veebi või telefoni teel ja kogemus näitab, et kuni neli 30-minutilist seanssi aitavad edukalt tupikseisust edasi või akuutse ärevuse taas enese kontrolli alla. Järgnevaid nõustamisi on vaja väga erandlikult ja siis on enamasti tegemist pikalt kestnud probleemiga, mille lahendamiseks on vajalik pikem protsess. Sellisel puhul on eraldi kokkulepped, kuivõrd töötaja võib soovida sügavalt isiklike küsimustega tegeleda tööandjast sõltumatult. Tööandja teenus on sel juhul olnud nagu sild vaimse heaolu spetsialistini.

Lisaks on loodud kokkulepe toeks olukordades, kus asutus vajab akuutsest kriisist tulenevat psühhosotsiaalset toetust ja koostööd. Aliede enamusel spetsialistidest on olemas ka kriisinõustamise pädevus.

Osad ettevõtted on soovinud ka "kolleegilt kolleegile" programmi rakendamist, mille käigus toimub 4-päevane asutuse usaldusisikute väljaõpe ning professionaalne nõustamine jääb täiendavaks teenuseks. Huvi korral küsige lisainfot: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.